Bratři Ebenové

Bratři Ebenové

Po 20 letech ve Valmezu!

 

Kapela tří bratří Ebenových a dalších předních českých hudebníků Pavla Skály, Jaromíra Honzáka a Jiřího Zelenky, původně působila jako bratrské trio – Marek, Kryštof a David. Synům významného hudebního skladatele Petra Ebena se dostalo klasického hudebního vzdělání, zároveň však vstřebávali vlivy moderní folkové, jazzové a rockové muziky. Svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a umění používat různé neobvyklé hudební nástroje, vznikl absolutně netradiční a nenapodobitelný „ebenovský zvuk“, jenž ve spojení s výjimečnými texty Marka podtrhuje jedinečnost Bratří Ebenů na české hudební scéně.

 

V roce 2024 slaví Bratři Ebenové 40 let od vydání prvního alba „Malé písně do tmy“ (1984).

 

1. 9. 2023 vydala kapela již 6. řadové album s názvem Co my víme obsahující 13 nových skladeb, převážně z autorského pera Marka Ebena. Toto album, jehož mixu se ujal legendární britský zvukař Phill Brown (spolupráce např. s Led Zeppelin, David Bowie, Bob Marley, Jimi Hendrix nebo Pink Floyd) a masteringu neméně slavný britský inženýr Denis Blackham, figurovalo ve finálové nominaci na Cenu Anděl 2023.

Na akci mohou být pořizovány fotografie nebo audiovizuální záznamy. Svou účastí dáváte najevo svůj souhlas s focením a nahráváním vaší osoby. Fotografie a videa mohou být následně použity k další propagaci pořadatele.

Termíny

  • Čt 19.9.2024, 19:30

Vstupné

na místě 790 Kč, v předprodeji 690 Kč

Místo konání

Kino Valmez

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa

Obrázky