DOUBLE TICKET: Wolf Mail (03.12) a Ben Poole band (10.12)

DOUBLE TICKET: Wolf Mail (03.12) a Ben Poole band (10.12)

Double ticket za 300 Kč na oba prosincové konerty (Wolf Mail & Ben Poole Band) na Malé scéně za oponou jako předvánoční dárek pro vás.

 

WOLF MAIL (AUS/CAN) — 03.12.2023 • 19:30

Wolf Mail je kanadský blues rockový a zpěvák. V jeho hudbě ale snadno odhalíme trochu jazzového smetí, soulové pavučiny a zašlý nátěr country music. Narodil se v kanadském Montrealu, ale vyrůstal v jižní Francii i v Kalifornii. Nějak se mu to kočování zůstalo v krvi. Strávil v mládí mnoho let cestováním. 

Na kytaru začal hrát v deseti letech pod vlivem Elmora Jamese a Johna Lee Hookera. Na kytarové lekce docházel k samotnému Davidu Goodmanovi a ve 14 letech vystoupil na své první štaci. Vzhledem k tomu, co již bylo řečeno, nelze se divit, že v sedmnácti odešel z domova rovnou na turné s vlastní kapelou… wolf Mail je tedy původem kanadský muzikant, dnes působící v Austrálii, v jeho diskografii najdeme devatero posluchači i kritikou uznávaných alb s mezinárodní distribucí.

 

BEN POOLE BAND (UK/CZ) — 10.12.2023 • 19:30

Ben Poole je naživo naprosto fantastický, skvěle pracuje s dynamikou! Byl nominován časopisy Total Guitar a MusicRadar na nejlepšího bluesového kytaristu roku 2017 a 2019. 

Zajímavý skladatel, virtuózní kytarista, zpěvák, který blues a soul v krevním obraze. Velká naděje britské bluesrockové scény…

Kytarista a zpěvák Ben Poole je velkým talentem britské bluesové školy, jeden z nejlepších, jaký se v Evropě v posledních letech objevil. Dokonce ani jeho hrdinové, se kterými měl tu čest hrát na jednom pódiu (Jeff Beck, Gary Moore a John Mayall), nešetřili chválou. Zdá se, že tenhle mládenec má opravdu velmi slušně našlápnuto. Jeho nahrávky svědčí o tom, že máme co do činění s budoucností evropské blues-rockové scény. Například nejprodávanější evropský kytarový časopis Total Guitar Bena označil za kytaristu, kterého stojí za to sledovat. Jeho jméno se objevilo v anketě British Blues Awards poprvé již v roce 2012 a o rok později reprezentoval Spojené království v soutěži European Blues Challenge v Berlíně, kde ve velké konkurenci skončil jako třetí…

Na svém uměleckém účtu má tři nosiče. První Everything I Want vyšel již v roce 2010 a produkoval ho známý kytarista Bernie Tormé. Jako druhé vyšlo CD s názvem Let's Go Upstairs, na jehož produkci se podílel respektovaný Isaac Nossel (známý z dobré společnosti, jako Jack Bruce, Denny Laine aj.). Třetí nosič vyšel v roce 2016 a obsahuje nahrávky pořízené v průběhu koncertu v londýnské Royal Albert Hall. Všechna tři alba svědčí o tom, že máme co do činění se zajímavým skladatelem, vyzrálým instrumentalistou a zpěvákem, který má blues a soul v krevním obraze.

 

Termíny

  • Ne 3.12.2023, 19:30

Vstupné

300 Kč

Místo konání

Velký sál KZ

Pořadatel

Malá scéna za oponou