Nico ZZ Band (FR)
Podzimní jazz & bluesové dny 2023

Nico ZZ Band (FR)

Současná hvězda francouzské (ale i evropské) R&B hudby a bluesrocku. Nico, pařížský rodák, si začal pohrávat s kytarou ve věku, kdy jeho vrstevníci proháněli na dvorcích fotbalovou merunu a brzy se stal excelentním kytaristou, který se proslavil na současné hudební scéně ve Francii, v Evropě i v USA.

Tento charismatický frontman a showman čerpá v hudebním projevu v širokém záběru z R&B, blues, soulu, funku i rocku a smíchal z těch ingrediencí vlastní, dost originální styl i specifický zvuk elektrické kytary. Jeho kapela se může pochlubit rytmikou, složenou z vysoce respektovaných a zkušených hudebníků.

Všichni jsou to ryzí muzikanti a moc dobře vědí, jak v písni dát prostor každému členu, aby mohl předvést to nejlepší ze své virtuozity.“ Blues In Britain

Nico v roli kytaristy doprovází např. LeBurna Maddoxe, Walldoho Weatherse (saxofonistu Jamese Browna) či Tima Mitchella. A Nico’ZZ Band doprovázel na turné po Evropě legendárního amerického zpěváka, kytaristu a skladatele Donalda Kinseyho, který spolupracoval s mnoha skvělými umělci, včetně Alberta Kinga, Alberta Collinse, Boba Marleyho či Petera Toshe, a je také oblíbeným kytaristou Micka Jaggera.

Nico má na svém účtu celkem pět alb. Chicago Sessions bylo nahráno v roce 2006 v USA a na jeho realizaci se podílel výběr z nejlepších amerických bluesových hudebníků. Album Sweat All Night vyšlo v roce 2013, další Me & Myself o dva roky později…

Termíny

  • Čt 26.10.2023, 19:30

Vstupné

na místě 210 Kč, v předprodeji 180 Kč

Místo konání

Velký sál KZ

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa

Obrázky