Steve Clarke Trio (USA/AT/DE)

Steve Clarke Trio (USA/AT/DE)

Steve Clarke – baskytara

Walter Fischbacher – klávesy

Alex Bernath – bicí

Excelentní jazzový hráč na baskytaru Steve Clarke, jazzový rezident z Bridgeportu (Connecticut, USA), pod svým jménem doposud vydal devět alb s různými hosty, např. na albu New Beginnings  hostuje Mike Stern, dalších osmapadesát desek nahrál jako sideman s dalšími umělci. Steve koncertuje pravidelně v USA i Evropě. Jeho dobře vystavěné a hladce plynoucí kompozice obsahují mnoho zručně uchopené jazzové i rockové inspirace, které těší uši i duši fanouška moderní hudby. Hutný, sametově zabarvený zvuk jeho nástroje, důmyslné vystavěné linky chytlavých melodií a velmi atraktivní slapovací technika pak uchvacuje i posluchače, který se k jazzu dostal jen náhodou.

Clarke během své dlouhé kariéry vystupoval po boku jazzových velikánů, jako jsou zmíněný Mike Stern, či Sherri Winston, nebo rhythm & bluesová dvojice Sam & Dave. 

Klavírista Walter Fischbacher, výborný sólista i citlivý sideman, který spolupracoval s jazzovými osobnostmi jako Randy Brecker, George Garzone, Ingrid Jensen, Wolfgang Muthspiel, Chico Freeman, Tim Lefebvre, Joel Rosenblatt i s The Vienna Art Orchestra pochází z Rakouska. Ve Vídni v letech 1985 - 90 studoval klasický klavír a později, v letech 1990 – 94 na vídeňské konzervatoři také jazzový klavír a kompozici. V roce 1994 se přestěhoval do New Yorku, kde kromě své práce hudebníka, doprovázejícího různé sólisty, vede kapelu Phishbacher a řídí vlastní nahrávací studio.

Oba hudebníci svého času hrávali léta v USA i Evropě s trumpetistou a populárním pábitelem Lacem Deczim v kapele Cellula NY.

Bubeník Alex Bernath se už v Česku představil jako přesný, citlivý a invenční muzikant v doprovodných skupinách výrazných sólistů, jako Steven Santoro, nebo Lauren Henderson. Nově spolupracuje se zpěvákem a trombonistou Rayem Greenem z okruhu Carlose Santany a kapely Tower Of. Power.

Vstupné v předprodeji 170, na místě 200 Kč  

Termíny

  • Ne 17.9.2023, 19:30

Vstupné

na místě 200 Kč, v předprodeji 170 Kč

Místo konání

Malá scéna za oponou

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa

Obrázky