Hardwicke Circus (UK)
Podzimní jazz & bluesové dny 2023

Hardwicke Circus (UK)

Jonny Foster - sólový zpěv, kytara, Lewis Bewley-Taylor - klávesy, Andy Sax - saxofon, Joe Hurst - baskytara, zpěv, Tom Foster - bicí, zpěv 

Hardwicke Circus si ve Velké Británii rychle buduje reputaci vzrušující kapely. Díky tomu, že získal velkou internetovou sledovanost a oddané fanoušky po celém Spojeném království bezpočtem živých vystoupení, má vše, co je potřeba k tomu, aby dosáhl všeobecné popularity. Jeho zvuk a projev přináší reminiscence spojené s E Street Bandem a temnou vášní dávných Doors, s prémií vysokého vkladu britské autenticity. 

Hardwicke Circus, patriocisticky sídlící v pohraničním městě Carlisle (na pomezi Anglie a Skotska), odehrál po lockdownu přes 150 koncertů – podpořil Boba Dylana a Neila Younga v Hyde Parku, také Madness, Boomtown Rats Boba Geldofa i The Asbury Jukes. Vystupovali na festivalech Isle of Wight, Glastonbury, v Readingu & Leedsu. Nedávno dokončili čtyřměsíční rezidenční pobyt ve slavném pubu Hope & Anchor v Londýně a právě vydali své třetí EP. V roce 2020 navštívili USA a vystoupili na legendárním South by Southwest Festivalu v texasském Austinu.

Přirozeným lídrem bandu je zpěvák a hlavní skladatel Jonny Foster, který přitahuje pozornost hlasem, charismatem, připomínajícím Micka Jaggera z éry LP Brown Sugar. Ale z pódia i nahrávek je slyšet také ozvěna tvorby novodobých hrdinů, jakými jsou třeba Arcade Fire. „Naše koncerty jsou i velmi vizuální záležitostí. Jo, myslím, že lidé nás rádi vidí na pódiu,“ přiznává Foster.
Hardwicke Circus je první lokální kapela, která v jejich rodném Carlisle vyprodala na svůj koncert legendární sál The Brickyard čtyři měsíce předem. Proto přidala druhý večer a odehrála tak dva naprosto vyprodané koncerty za sebou. S každou novou show skupiny se na palubu dostává více a více fanoušků, protože toto je skupina, kde je co sledovat i poslouchat

Termíny

  • Ne 29.10.2023, 19:30

Vstupné

na místě 210 Kč, v předprodeji 180 Kč

Místo konání

Velký sál KZ

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa

Obrázky