Elisabeth Lohninger / Steve Clarke Quartet (USA/DE)
JJBD23 — Intro V

Elisabeth Lohninger / Steve Clarke Quartet (USA/DE)

Elisabeth Loninger (USA) – zpěv

Steve Clarke (USA) – baskytara

Walter Fischbacher (USA) – piano

Alex Bernath (DE) – bicí

 

Zpěvačka Elisabeth Lohninger je těžce zařaditelným talentem a už léta se pohybuje na mezinárodních jazzových festivalech a v jazzových klubech po celém světě. Vydala dosud 12 alb. Její lyrický alt vyjadřuje nesčetné množství barev a odstínů lidské duše. Její projev je sice pevně zakořeněn v jazzu, ale vykazuje i četné žánrové přesahy. Nikdy však nezapomene sloužit písni.  

Steve Clarke, jazzový rezident z Bridgeportu (Connecticut, USA), excelentní basák, hraje na jistotu a vrací se do Evropy tentokrát poprvé, jako citlivý sideman, doprovázející výbornou zpěvačku. 

Clarke doposud vydal devět alb pod svým jménem a dalších osmapadesát s dalšími umělci. Na jeho albu New Beginnings hostuje též Mike Stern. Steve koncertuje pravidelně v USA i Evropě. Jeho dobře vystavěné a hladce plynoucí kompozice obsahují mnoho zručně uchopené fusionové inspirace, zatímco jeho plný tón, důmyslné linky zajímavých melodií a atraktivní slapovací technika uchvacují publikum…

Svého času hrával léta v USA i Evropě s trumpetistou a populárním pábitelem Lacem Deczim, a také vystupoval po boku jazzových velikánů, jako jsou Mike Stern, Sherri Winston, nebo dvojice Sam & Dave. 

Termíny

  • Út 21.2.2023, 19:30

Vstupné

na místě 210 Kč, v předprodeji 180 Kč

Místo konání

Malá scéna za oponou, Velký sál KZ

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa

Obrázky