Podzimní jazz & bluesové dny 2022
Osm koncertů za osm set.

Podzimní jazz & bluesové dny 2022

8 koncertů za 800 Kč = koncert za stovku při zakoupení permanentky na celou sérii   

 

Neděle 9 října 2022  v 19.30, Malá scéna / Sál K

Zamajobe African Project

Vstupné: v předprodeji 180 Kč, na místě před koncertem 200 Kč

 

Čtvrtek 13. října 2022 v 19.30, Malá scéna / Sál K

Radůza + Kapela

„Nespoutaná horská bystřina“ české hudební scény zazpívá nejlepší písničky z dosud vydaných alb i zcela nové písně, které ještě nejsou zaznamenány na žádném nosiči.

Vstupné v předprodeji 360 Kč, na místě 400 Kč

 

Pondělí 17. října 2022 v 19.30, Malá scéna / Sál K

The Cinelli Brothers

Vstupné: v předprodeji 180 Kč, na místě před koncertem 200 Kč

 

Neděle 23. října 2022 v 19.30, Malá scéna / Sál K

Arta Jekabsone Quartet  (USA/CZ/AT)

Vstupné: v předprodeji 170 Kč, na místě před koncertem 190 Kč

 

Neděle 6. listopadu 2022 v 19.30, Malá scéna / Sál K

Dustin Arbuckle & The Damnations (USA)

Dustin Arbuckle a The Damnations nelze spojit s jedním konkrétním žánrem. Arbuckle, veterán hudební scény s progresivními kořeny, jenž jako zpěvák a hráč na foukací harmoniku exceloval v sestavě Moreland & Arbuckle, v roce 2017 spojil svůj další osud The Damnations. Hudebník, který si cení tradiční americké hudby v duchu Charleyho Pattona, stejně jako cross-pollinated sounds formace The Band nebo soulu ve stylu Stax. 

Rozmanitost hudebního cítění The Damnations (Brandon Hudspeth na kytaru, Caleb Drummond nebo Mark Foley na baskytaru a Kendall Newby na bicí) to vše spolu s občasnými výpady do deep country a nebo i jazzu umožňuje. 

"Tato kapela byla Dustinův nápad," komentuje Foley, "a museli jsme to dát dohromady rychle, protože v diáři už byly zapsané koncerty. Dustin prostě střílel naslepo, zavolal na pár čísel, oslovil nejlepší muzikanty, které znal, a z těch, kteří měli čas, sestavil armádu generálů! Všichni jsme už od prvního společného hraní věděli, že tato kapela je něčím výjimečným. Došlo jen na tři zkoušky před prvním vystoupením, ale byli jsme v pohodě. A tak to zůstalo. Pokaždé, když stojíme na pódiu, vznikne něco nového. Protože Brandon i Dustin jsou hluboce vzdělaní v tradiční hudbě a zároveň se dokonale orientují na současné scéně, máme široký stylový záběr. 

Několik zájezdů po Severní Americe a turné po Evropě spolu se dvěma vydanými EP deskami zcelilo kapelu a položilo základy pro jejich první album My Getaway (vydané v září 2020). Zní tu ohlasy country, střídají se nálady od temného blues přes kořeníčko francouzského šansonu až po odlehčený swing. Od prvního poslechu je vám jasné, že to všechno spolehlivě drží pohromadě interpretací skvělé americké kapely.

"Tohle je prostě kolaborativní kapela," říká Brandon Hudspeth. "Mnoho písní je postaveno na tom, že do základního nápadu, dle aktuální nálady přidáváme další vrstvy. V některých skladbách je prostor, kde se jen tak protahujeme, nebo zkoumáme, jak se to dá rozvinout. „Jedním z největších komplimentů, kterých se nám dostalo,“ dodává Arbuckle, „ať už od ostatních hudebníků, promotérů nebo posluchačů, je to, že náš styl spojuje tolik různých aspektů americké hudby, že jsme vytvořili něco jedinečného. S touto kapelou na tomto albu se opravdu snažíme namalovat velký obraz na velké plátno. 

Vstupné v předprodeji 190 Kč, na místě 210 Kč

 

Neděle 13. listopadu 2022 v 19.30, Malá scéna / Sál K

Anna Kolchina Quartet (USA/D/CZ)

Anna Kolchina (USA) – zpěv, Walter Phishbacher (USA) – piano, Petr Dvorský (CZ) – kontrabas, Ulf Stricker (D) – bicí

Hlas Anny Kolchiny, svůdné i zranitelné Američanky narozené v Rusku, je sametově hladký a projev elegantně jazzový. Absolventka Státní univerzity kultury v Saint Petěrburku, účinkovala a nahrávala s hudebníky evropské extra třídy, ale pak se přestěhovala do USA, kde nyní již léta žije. V roce 2015 vydala debutové album s názvem Street of Dreams, natočené s triem proslulého jazzového klavíristy Massima Faraa v italském Turíně a vydané v Japonsku na etiketě legendárního jazzového labelu Venus Records. který patří k největším a nejrespektovanějším vydavatelům, jehož nahrávky vyhledávají milovníci žánru doslova po celém světě. 

Téhož roku Anna vystoupila na jazzovém festivalu v Isola del Cantone v Itálii, představila se v programu, jehož ozdobami byly významné osobnosti hudebního světa Kevin Mahogany, Steve Nelson, Sheila Jordan a Mike Baker. 

V roce 2016 Anna vydala u Venus Records druhé album Dark Eyes. Na tomto albu se výrazněji prosadila také v roli autorky, napsala pro něj a zaranžovala šest písní. Obě alba pak vyšla též na vinylu a ve formátu Super Audio CD. 

Třetí album s názvem Wild is the Wind, obsahující 14 milostných balad a lyrických písní, bylo už natočeno v New Yorku a vyšlo v prosinci 2017 opět na etiketě Venus Records. All-Stars kapelu na nahrávce představuje John Di Martino na klavír, Peter Washington na basu a Willie Jones na bicí. V souvislosti s vydáním tohoto titulu se Anna objevila na obálce prestižního jazzového časopisu Jazz Perspective.

Vstupné v předprodeji 170 Kč, na místě 190 Kč

 

Čtvrtek 17. listopadu 2022 v 19.30, Malá scéna / Sál KZ

Jontavious Willis (USA) - Blues Alive Tour 2022 

Teprve šestadvacetiletý rodák z Georgie Jontavious Willis je v současnosti velkou hvězdou akustické country bluesové školy, v přímé linii pokračovatelem toho, v čem vynikly světově proslulé osobnosti Taj Mahal a Keb‘ Mo‘.

Není náhoda, že právě tito pánové vzali Willise pod svá ochranná křídla. Stali se jeho studiovými producenty, což nemohlo dopadnout jinak než nominací na Grammy v roce 2020.

Jontavious Willis tak už má za sebou kus cesty ke slávě, krok za krokem stoupá výš a my můžeme mluvit o štěstí, že jsme u toho!

Vstupné v předprodeji 220 Kč, na místě 250 Kč

 

Neděle 20. listopadu 2022 v 19.30, Malá scéna / Sál KZ

Olivier Mas (FR) - One Man Swamp Boogie

Multiinstrumentalista a zpěvák z jižní Francie po světovém turné s Jersey Julie, které v běhu jedenácti let obnášelo více než tisícovku koncertů, představuje poprvé v Česku svůj projekt, z němž zúročil hudební zkušenosti s blues, swingem, rockem, folkem, country…, zkrátka s American Roots Music…

Olivier zpívá, zároveň hraje na kytaru i bicí a zní to jako kapela jamující v klubu na Frenchmen St. v New Orleans! V té autentické a velmi energické hudbě je občas opravdu slyšet několik instrumentalistů…

 

Hosté programu: Max a Veronica (IT) 

Veronica Sbergia - zpěv, ukulele, washboard, kazoo, Max De Bernardi - zpěv, acoustické kytary

Originální duo z Milána patří ke špičce evropské bluesové scény v interpretaci tradičního blues dvacátých - padesátých let s prvky ragtimu, jazzu a folku.

Vstupné v předprodeji 170 Kč, na místě 190 Kč

 

Tady končí platnost permanentek, ale jízda pokračuje…

Termíny

  • Ne 9.10.2022 — Ne 20.11.2022

Vstupné

800 Kč

Místo konání

Malá scéna za oponou, Velký sál KZ

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Obrázky