Alice Armstrong a Matt Long Band (UK)
Host programu: Petra Börnerová trio (CZ/SK)

Alice Armstrong a Matt Long Band (UK)

Alice Armstrong – sólový zpěv

Matt Long – kytara a sólový zpěv

Matěj Černý – baskytara

Klára Böhmová – bicí, doprovodný zpěv

 

Matthews Long je zde jako virtuózní kytarista a výborný zpěvák svého Blues Tria i v roli frontmana kapely Catfish natolik známý, že není třeba ho zvlášť představovat. 

Alice Armstrongová je blues-soulová zpěvačka s velkým hlasovým rozsahem, zálibou v palčivých vtipech a bezprecedentní láskou k čipsům a smaženým hranolkům. Jako zpěvačka i textařka se prosadila se skupinami Crossfire Blues Band a Stevie Wats Organ/Hammond Trio. Samozřejmě na současné hudební scéně všedchno se vším nějak souvisí a také v projevu Alice Armstrongové slyšíme různé vlivy. Jejími vzory jsou Ella Fitzgerald, Etta James, Aretha Franklin, Amy Winehouse, Peggy Lee a Dinah Washington.
Na Britsh Blues Award 2021 byla Alice nominována ve dvou kategoriích Objev roku a Kapela roku se Stevie Watts Organ Triem. 

 

Host programu:

Petra Börnerová trio (CZ/SK)

Petra Börnerová trio je projekt české zpěvačky Petry Börnerové, slovenského hudebníka Tomáše Bobrovniczkého a jejich třináctiletého syna Tomáše, který hraje na bicí nástroje. Repertoár tria je postavený na převzatých i původních folk-bluesových písničkách. Na rozdíl od ortodoxně bluesové minulosti se dnes Petra nechává inspirovat též folkovými, jazzovými a rockovými podněty. Výsledkem je kultivované z jazz - blues vycházející písničkářství na špičkové instrumentální úrovni. Petra Börnerová trio má za sebou stovky vystoupení v ČR i v zahraničí.

Tomáš Bobrovniczký získal ocenění Bluesman roka 2012, které udělila Slovenská bluesová společnost a hrál, nebo příležitostně spolupracuje, s umělci a kapelami jako Steve Clayton & the Wild Bluesmen, Kenny Neal, Eddie Martin band, Gwyn Ashton, Hans Theessink, Louisiana Red, Chris Duarte, Bob Margolin, EB Davis, Bluesweiser, ZVA 12-28 band, Stan the Man, Luboš Andršt, Roman Pokorný…

Petra Börnerová a Tomáš Bobrovniczký získali v letech 2016 – 2018 ve výroční anketě portálu bluesmusic.sk třikrát cenu v kategorii Osobnost české bluesové scény roku. V letech 2017 a 2018 s kapelou Petry Börnerové hostoval legendární slovenský baskytarista Fedor Frešo s nímž nahráli i CD „Live 2018“.

 

→ Podzimní jazz & bluesové dny 2022 IV

Termíny

  • Ne 25.9.2022, 19:30

Vstupné

na místě 210 Kč, v předprodeji 190 Kč

Místo konání

Malá scéna za oponou

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa

Obrázky