Lauren Henderson Quartet (USA/D/CZ)

Lauren Henderson Quartet (USA/D/CZ)

Lauren Henderson (N.Y.C./USA) – zpěv

Walter Fishbacher (USA/A) – piano

Petr Dvorský (CZ) – kontrabas

Alex Bernath (D)

 

Lauren Henderson je jazzová, latin-jazzová, soulová zpěvačka a skladatelka původem z Massachusetts, jejíž ústředním uměleckým tématem je karibské a latinské hudební dědictví. Žije v New Yorku, kde pravidelně hrává ve vyhlášených klubech Blue Note, Birdland, nebo Joe Pub. Její hlas ale znají v kulturních centrech po celých Spojených státech, v Mexiku, i v zemích kontinentální Evropy, ve Španělsku, Německu, Itálii a dalších evropských i latinskoamerických zemích. 

Její pěvecký styl zrcadlí prostředí v němž vyrůstala a žila, je to mix severoamerického a karibského hudebního dědictví a postřehneme i hispánský vliv druhého bydliště v Miami. Nicméně, tyto různorodé hudební inspirace jsou pikantní příchutí jejího hluboko v jazzu zakořeněno projevu, který ovlivnily zpěvačky jako je dodnes nedostižná Američanka Sarah Vaughan, nebo kubánská pěvkyně Omara Portuondo.

Na akci mohou být pořizovány fotografie nebo audiovizuální záznamy. Svou účastí dáváte najevo svůj souhlas s focením a nahráváním vaší osoby. Fotografie a videa mohou být následně použity k další propagaci pořadatele.

Termíny

  • Ne 18.9.2022, 19:30

Vstupné

na místě 190 Kč, v předprodeji 170 Kč

Místo konání

Malá scéna za oponou

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa

Obrázky