Markéta Irglová Trio + Smyčcové kvinteto Jihočeské filharmonie (ISL/IRL/VEN/CZ)

Markéta Irglová Trio + Smyčcové kvinteto Jihočeské filharmonie (ISL/IRL/VEN/CZ)

Pouhé tři koncerty absolvuje Markéta Irglová během svého letního pobytu v České republice. Na festivalu Emy Destinové v jižních Čechách, na Colours of Ostrava a závěrečný pak 17. července ve Valašském Meziříčí. A všechny budou mimořádné. Markéta totiž zahraje za doprovodu kapely, sestávající z fenomenálního venezuelského bubeníka a perkusionisty Manuela Manu Barreta, v Irsku usazeného českého jazzového kytaristy a skladatele Petra Moce a pětičlenného smyčcového tělesa hráčů Jihočeské filharmonie z Českých Budějovic. 

   Jediná česká ženská držitelka Oscara posluchačům představí zcela nový repertoár, vycházející z jejího třetího sólového alba Lila, jež vyjde v průběhu léta. Živého provedení se navíc dočkají alespoň některé ze tří delších kompozicí (Among the Living, Mother, Quintessence), reflektujících pocity a nálady během covidové epidemie. Všechny písně byly od počátku komponovány pro smyčcový doprovod a bohatého studiové aranžmá. Výsledek napovídá, že právě takto pojatá vícevrstevnatá, až filmově dramatická hudba je přesně tím zvukem, který Markétinu autorskému rukopisu svědčí nejvíce. Fanoušci písní z filmu Once, včetně hitu Falling Slowly také neodejdou zklamání - a zároveň překvapeni, kam až bohatý zvuk smyčců dokáže tuto píseň posunout.

   Valašskomeziříčský koncert se uskuteční v místním Kině Valmez a návštěvníci tak budou svědky prvního veřejného promítání patnáctiminutového filmového klipu právě k písni Among the Living. 

   A vše výše uvedené samozřejmě nevylučuje žádná letní překvapení…

   

Termíny

  • Ne 17.7.2022, 19:30

Vstupné

na místě 400 Kč, v předprodeji 360 Kč

Místo konání

Kino Valmez

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa