Ciment 35 let
zvláštní host: Kanon

Ciment 35 let

Oslava výročí 35 let na koncertních pódiích kapely Ciment. Jako zvláštní host vystoupí rocková kapela Kanon. 

 

Koncert zahájí čtyřdenní folk blues beat festival Valašský špalíček 2022. Platí tak na něj čtyřdenní festivalové vstupenky prodej ZDE

 

******

 

40. ročník jednoho z nejstarších festivalů v republice. Valašský špalíček 2022 nabídne v průběhu čtyř dnů na čtyři desítky umělců a hudebníků ze všech koutů světa, jež spojuje kvalitní hudba 60. a 70. let, jakožto i současná tvorba navazující na počátky big beatu. Společnost jim dělají žánry blues a folk.

Účinkující:

Atomic Rooster (UK), Richard Müller & Band (SK), My Brainbox feat. Jan Akkerman Band (ex Focus / NL), Pavol Hammel – Special program (SK), Zelená pošta II. (SK), Iva Bittová & Dunaj – Reloaded (CZ), Jan Spálený Trio (CZ), Mňága a Žďorp – 35 let (CZ), Ornery Broad – Natalia Kwiatkowska, Eliza Sicińska, Paula Wolski (PL), Zdrowa Woda (PL), Dark Leaves (PL), Eliza Sicińska & Kacper Chmura (PL), Turtev Brothers & Bohouš B.B. Budina j.h. (SK/CZ), Jan Sahara Hedl, Blanka Šrůmová & Něžná noc (CZ), Znouzectnost (CZ), Richter Band (CZ), Jakub Noha (CZ), Oldřich Janota (CZ), Jesse Ballard & Jan Hrubý & Joe Kučera (USA/CZ/DE), Simone Reifegerste Trio & Jan Hrubý j. h. (DE/CZ), Petr Skala & Golda (CZ), TimToo (CZ), Krásné nové stroje (CZ), Four In Blue (CZ), Ciment (CZ) – 35 let, Kanon (CZ), Paula Wolski (PL/FIN), Swell Season On Tour - výstava plakátů, a další…

 

Nejlevnější čtyřdenní vstupenky pořídíte v předprodeji za 990 Kč.

 

******

 

Atomoví kohouti přivezou na Valašský špalíček syrový hard rock

Do Valmezu poprvé zavítá britská kapela Atomic Rooster. Ta na samém počátku 70. let produkovala hutný, v textech mnohdy i ponurý, ale v každém případě syrový hard rock v takovém nasazení, že se její jméno začalo v tisku objevovat vedle tehdy již zářících jmen jako Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin či Uriah Heep. A to můžeme říct, že jejich nástrojové obsazení – klávesy, kytara, bicí – nebylo pro tento žánr zcela obvyklé.

Hlavní postavou kapely byl klávesista a tvůrce repertoáru Vincent Crane. Ten se proslavil už v kapele Arthura Browna (toho jste mohli slyšet na Valašském špalíčku v roce 2016). U něj se stihl podepsat pod celosvětový hit Fire v roce 1968. V kapele The Crazy World of Arthur Brown potkal Cane bubeníka Carla Palmera. Avšak Vincent Crane byl v kapele Atomic Rooster jediným stabilním členem. V průběhu působení se v kapele vystřídala spousta muzikantů jako Nick Graham, Paul Hammond nebo Chris Farlowe.

Za největší hity Atomic Rooster můžeme považovat skladby „Tomorrow´s Night“ a „Devil´s Answer“, známé jsou i songy jako „Friday The Thirteenth“, „Winter“, „Banstead“, Before Tomorow”, “S.L.Y.” a mnoho dalších. Kapela se v roce 1975 na pět let stáhla z výsluní. Během roku 1980 se však Crane s Cannem domluvili na obnovení skupiny a na hudební scéně vydrželi tři roky, než Crane kapelu opět rozpustil. Oba původní členové skupiny, Vincent Crane i John Cann jsou již po smrti. V roce 2016 se Atomic Rooster se svolením vdovy po Vincentu Craneovi dali dohromady v novém složení, v němž jsou i dva členové souboru ze 70. let Pete French a Steve Bolton.

V prodeji jsou stále nejvýhodnější čtyřdenní festivalové vstupenky a také jednodenní vstupenky na zahajovací středeční koncert kapel Ciment a Kanon. Dále na Valašském špalíčku vystoupí například Richard Müller s kapelou, Iva Bittová s kapelou Dunaj, nizozemský kytarista Jan Akkerman, Pavol Hammel a Zelená pošta II a mnoho dalších. Více informací naleznete na www.valasskyspalicek.cz

 

******

 

Změna programu vyhrazena. Vzhledem k nejasné situaci může docházet ke změnám ve výčtu účinkujících. Děkujeme za pochopení.

Termíny

  • St 22.6.2022, 18:30

Vstupné

150 Kč

Místo konání

I. nádvoří zámku Žerotínů

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Obrázky