ZRUŠENO - James Harries
Superstition Tour 2020

ZRUŠENO - James Harries
Omlouváme se, ale z důvodu opatření proti šíření nákazy koronavirem a respektování aktuálního nouzového stavu nařízeného vládou ČR rušíme koncert zpěváka Jamese Harriese v rámci Jarních jazz & bluesových dnů 2020. Děkujeme za pochopení.
 
Zakoupené vstupenky můžete vracet v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí. Peníze za vstupenky zakoupené online budou vráceny automaticky na účet plátce.
 
Abonentky Jarních jazz & bluesových dnů 2020 vracejte v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí, předplatitelům  bude navrácena poměrná část permanentky za koncerty, které neproběhly, tedy částka 500 Kč.

 

Superstition

2020: Nová deska a turné
Co mají společného Ed Sheeran, Katy Perry, Marek Ztracený, Lewis Capaldi, Machine Gun Kelly, One Republic, Imagine Dragons, Mirai…? Tihle všichni byli v zářijovém rádiovém žebříčku IFPI pro Českou republiku až za britským zpěvákem a kytaristou Jamesem Harriesem! Jamesův singl Superstition z připravované desky, která vyjde v lednu 2020 na labelu Tranzistor, znáte z Radiožurnálu, Evropy 2 a dalších rádií.

James chtěl při nahrávání nového počinu Superstition zkusit něco nového a důležitým limitem bylo předsevzetí, že na desce nebude zvuk akustické kytary. Většina písní tak vznikla u piana. O zvuku desky James říká: “Záměrně jsem chtěl bohaté aranžmá a v tom je producent Viliam Béreš mistr. Nová deska je zvukově hodně odlišná od toho, co jsem dělal doteď. Nazval bych to písničkářskou pop music. Možná s přídavkem gospelu, soulu a blues, aby to bylo barevné.” 

James přibližuje vznik desky takto: “Obyčejně když jdu do studia nahrávat album, mám už připravených nějakých 15 písní. Příprava mi trvá 6-12 měsíců, ale všechny ty písně mají nějaký spojující motiv. Tentokrát jsme ovšem psali a nahrávali společně s Viliamem Bérešem postupně a bez velkých příprav, takže by se mohlo zdát, že tam žádný spojující motiv není. Teď ale, když je album hotové, se mi zdá, že se na desce opakovaně objevuje téma toho, kam člověk patří a nebo taky nepatří. Možná proto, že se v poslední době vyrovnávám s otázkou národnosti a důsledků Brexitu?”  

Novou desku Superstition nahrával James Harries v Bang Studios v Praze s producentem Viliamem Bérešem a masteroval ji Ken Rich, inženýr nominovaný na cenu Grammy, v Grand Street Recording Studio v New Yorku. Na natáčení se podíleli Viliam Béreš (piano, klávesy, zvuky), Steve Walsh (kytara), Martin Novák (bicí), Matěj Belko (basa), Miloš Klápště (basa), Jakub Vejnar (basa), Jakub Doležal (tenor saxofon), Jaroslav Kohoutek (trubka) a Robert Mitrega (baryton saxofon).

Singly Superstion, Lights a Salvation bodovaly v českých i evropských hitparádách. James si stále drží svou linii písničkáře se strhujícím živým projevem. K aktuálnímu albu Superstition, které vychází v lednu 2020 na labelu Tranzistor, přichystal evropské turné, během kterého zavítá i do mnoha měst České republiky. Na několik zastávek si přizve hudebníky z tuzemské pop a indie folkové scény, kteří přiblíží živý zvuk vydaným studiovým nahrávkám.

---------------------------------

Jamesovy koncerty jsou jedinečným zážitkem plným emocí. Ať už jsou jeho silné melodie melancholické nebo plné hravosti a euforie, vždy má naléhavost Harriesova hlasu pořádnou dávku charismatu. James nepostrádá energii mladíka ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá po pódiu, srší vtipem, vypráví historky, které se člověku dostanou pod kůži a umí natlačit slzy do očí nebo vás rozesmát.

Jeho posledním sólovým počinem bylo médii i fanoušky skvěle přijaté EP Recorded Live in Bratislava, vydané na podzim 2017. Album Until the Sky Bends Down (2016) přineslo zpěvákovi skvělé ohlasy u veřejnosti i hudebních kritiků, fanoušky si však získal i předchozím albem, které jako první na světě natočil na mobilní telefon. Časopis Rolling Stone ho označil jako „Zlatý hlas“ a světová média ho často přirovnávají k takovým osobnostem, jako jsou Jeff Buckley či Damien Rice. Kromě koncertování se písničkář věnuje komponování filmové hudby, jeho skladby se už objevily v šestnácti amerických, britských, českých, dánských a polských filmech (u nás jsou známé např. Snowboarďáci, Lidice a Bobule). Televizní diváci mohli Harriese zaregistrovat také v úspěšném krimi seriálu Modré stíny s titulní písní Blue Shadows.

Příležitostně vystupuje v nabité sestavě Blue Shadows ceněného skladatele Petra Ostrouchova. Letos podnikl rozsáhlé koncertní turné po Polsku a jeho píseň Sunlight of My Heart se objevila v úspěšném filmu Plan B, který natočila uznávaná polská režisérka Kinga Debska. Pravidelně koncertuje ve Velké Británii, USA, po celé Evropě, hrál i v Číně a Vietnamu. 

 

 

Termíny

  • Ne 5.4.2020, 19:30

Vstupné

na místě 250 Kč, v předprodeji 190 Kč

Místo konání

Malá scéna za oponou

Pořadatel

Malá scéna za oponou

Videa